Γήπεδο Μεσολογγίου

Βασικοί άξονες δημοτικής αρχής  για τον αθλητισμό:

  1. Στήριξη ισομερώς ΟΛΩΝ των σωματείων του δήμου μέσω θεσμοθετημένων διαδικασιών
  2. Διαφάνεια στον διαμοιρασμό των διαθέσιμων πόρων προς τα ενεργά σωματεία.
  3. Ανταποδοτικότητα προς τον ΔΗΜΟΤΗ από τα σωματεία, π.χ συμμέτοχη στις ακαδημίες παιδιών που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να συμμετέχουν, υλικό από εμφανίσεις ομάδων σε σχολικές επισκέψεις κ.α.
  4. Ανάδειξη και προώθηση ώστε να γίνουν θεσμός αναφοράς πανελληνίως αθλητικές δράσεις των σωματείων . Ανάδειξη του δρόμου θυσίας αλλά και του αγώνα Nτολμά (Αιτωλικό) σε  αγωνιστικά γεγονότα ικανά να προσελκύσουν αθλητές αλλά και διερεύνηση δυνατότητας να προστεθούν σε αγωνιστικά καλεντάρι προσκαλώντας αθλητές από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, το ίσιο ισχύει και για τον αγώνα της λιμνοθάλασσας στο Αιτωλικό που έχει ξεκινήσει ως ιδιωτική πρωτοβουλία και έχει μεγαλώσει σε μεγάλο βαθμό.  Ακόμη και δυνατότητα διεθνούς χαρακτήρα καλώντας αθλητές (σε 1η φάση) από τις αδελφοποιημένες πόλεις του Δήμου. Ημιμαραθώνιος Τουρλίδα – Αλυκές (ανάδειξη φυσικού τοπίου)!
  5. Δημιουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού σε όλο το εύρος του δήμου και για όλες τις ηλικίες .  Αξιοποίηση των γυμναστών αλλά και των εγκαταστάσεων του δήμου για εκγύμναση ανα ηλικιακές ομάδες π.χ  μέση ηλικία και 3η ηλικία.
  6. Αξιοποίηση του φυσικού πλούτου (ποτάμια, θάλασσα ,λιμνοθάλασσα, βουνά)  για  αθλητικές δραστηριότητες όπως κωπηλασία, κανόε – καγιάκ, ορειβασία, παραπέντε, πεζοπορία κλπ.

Στήριξη και προβολή των ερασιτεχνών αθλητών που αναδεικνύουν το όνομα του δήμου σε όλη την Ελλάδα  ή και τον κόσμο (BLUE REBELS, μαραθωνοδρόμοι, ποδηλάτες κτλ) . Διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας  πίστας ελεύθερης πτώσης (skydiving) και αδειοδότησης στα όρια του Δήμου με πολλαπλά οφέλη, τουρισμός υψηλού εισοδήματος. Εκμετάλλευση τεχνογνωσίας από αθλητές μας παγκοσμίου επιπέδου (skydive, ποδηλασία).

7.   (Προσπάθεια) Συνεργασία με αθλητικά σωματεία ΟΛΟΥ του δήμου αλλά και του νομού είτε για δημιουργία τοπικών δρώμενων (π.χ. διαδημοτικό ή νομαρχιακό τουρνουά ακαδημιών) είτε  παρόμοιων δράσεων  με στόχο την εξωστρέφεια του δήμου . Εμπλοκή των σχολείων και διοργάνωση δρώμενων με σκοπό την όσο το δυνατόν περισσότερο  «αθλητικοποίηση» της νεολαίας.  Αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού. Επισκέψεις σε σχολεία αθλητών με στόχο την ενεργοποίηση και ένταξη των παιδιών σε σωματεία.  

8.  Ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση όλων των γηπέδων και αδειοδότηση αυτών από τις υπηρεσίες του Δήμου.

9.  Αθλητισμός – Εθελοντισμός – Αλληλεγγύη.

Έργα πνοής πενταετίας:

1)Τα δημοτικά στάδια του Δήμου να γίνουν ένα ζωντανό κύτταρο αθλητισμού και όχι μόνο,  με σταθερές ώρες κοινού, φωτισμού και πλήρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις αυτών όλη την μέρα  όλο τον χρόνο για τους δημότες του.

2) Σε μια αμιγώς κυνηγητική περιοχή διάθεση χώρου για την δημιουργία και οργάνωση – σε συνεργασία με κυνηγητικούς συλλόγους- σκοπευτηρίου.

3) Μέσω κοινοτικών προγραμμάτων ανάδειξη αλιευτικών διαδρομών αλλά και ήπιων ασχολιών όπως παρακολούθηση πτηνών, ιππασία, ποδηλασία βουνού κλπ.

4) Διερεύνηση δυνατότητας είτε μέσω κοινοτικών κονδυλίων είτε μέσω περιφέρειας για ολική ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου ( κερκίδες, ταρτάν, κτίρια στην είσοδο του γηπέδου, γήπεδο μπάσκετ, μικρό ξερό γήπεδο) του δημοτικού σταδίου Μεσολογγίου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες  αλλά  και να είναι αντάξιο της ιστορίας και των προσδοκιών της πόλης