1269911_1422444481315367_297873641_o[1]Ο Πάνος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1960 στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όμως επέλεξε ως τόπο διαμονής του το Μεσολόγγι, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια.

Αποφοίτησε το 1983 από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως της εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού.

Το 1989 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το ίδιο έτος ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Οικονομολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (π.ΤΕΔΚ Αιτ/νίας) όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα. Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία ίδρυσης δημοτικών επιχειρήσεων που προσέφεραν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη στην περιοχή, όπως η Δημοτική Επιχείρηση Αλυκών Μεσολογγίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Αιτωλοακαρνανίας (ΑΝ.ΑΙΤ).

Παράλληλα, παρείχε υποστήριξη στους Δήμους του Νομού, υποβοήθησε στην υποβολή σειράς προτάσεων για το B’ και Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ αποτελεί σταθερό εισηγητή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του προσωπικού των ΟΤΑ όπως και των αιρετών.

Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν πολλάκις με συναδέλφους του από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτέλεσε υπεύθυνος σειράς προγραμμάτων ανταλλαγών εκπαιδευτικών επισκέψεων από και προς διάφορες χώρες της Ε.Ε.

Κατά την διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος «Καποδίστριας» συμμετείχε με ενεργό ρόλο στις επιτροπές σύνταξης των Οργανισμών Λειτουργίας των νέων ΟΤΑ. Δράση την οποία συνέχισε και κατά την διάρκεια εφαρμογής του νέου προγράμματος «Καλλικράτης».

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1991 εξελέγη Κοινοτάρχης Μύτικα, θέση την οποία υπηρέτησε έως και το 1998. Κατά την διάρκεια της θητείας του κατόρθωσε να μετατρέψει την περιοχή σε τουριστικό προορισμό, βγάζοντας την από την αφάνεια. Παράλληλα, και με την ενεργή εθελοντική εργασία και συμμετοχή των κατοίκων, ολοκληρώθηκαν σειρά έργων αθλητικής υποδομής, παιδείας και εξωραϊσμού τη κοινότητας.

Στις εκλογές του 1999 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας.

Το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας. Το νέο συμβούλιο, εντός ενός έτους, κατορθώνει να εξωραΐσει την εικόνα των λιμένων υπό την εποπτεία του. Δημοπρατεί νέες θέσεις καταστημάτων στο Λιμάνι Μεσολογγίου με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ ολοκληρώνεται η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη διάνοιξης του Διαύλου όπως και η εγκατάσταση καθισμάτων στο Θέατρο του λιμανιού. Εκπρόσωπος του Λ.Τ. συμμετέχει επιτέλους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.» και ξεκινά η είσπραξη καθυστερημένων τελών δύο ετών από την Μαρίνα, ύψους 100.000 €.

Το 2013 ο Πάνος Παπαδόπουλος παραιτείται από την θέση του Προέδρου του Λ.Τ. αφήνοντας πίσω του ένα έργο υποδομής που θα επιτρέψει στο θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου να εξελιχθεί σε πραγματικό φορέα ανάπτυξης.

Επιπλέον ο Πάνος Παπαδόπουλος συμμετέχει ως:
• Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
• Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
• Μέλος της διοίκησης του Ινστιτούτου Εργασίας/ ΓΣΕΕ (Παράρτημα Πάτρας).
• Μέλος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Συγγραφέων.
• Μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου.
• Μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
• Μέλος των Φίλων της Μουσικής «Δ.Σολωμός» της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Συγγραφικό έργο:

Λογοτεχνικά – Ποιητικά: 
• «Καταθέσεις» Εκδόσεις Offset, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 1991.
• «Ονειροβάτης Ονείρων» Εκδόσεις Ασημακόπουλος, Μύτικας 1994.
• «Ανήλικη Βροχή» Εκδόσεις Ασημακόπουλος, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2000.
• «Συλλογή Στιγμιοτύπων» Εκδόσεις Ασημακόπουλος, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2005.

Δοκίμια:
• «Μυτικιώτες συγγραφείς – Εκδόσεις και έντυπα απ’ τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα» Εκδόσεις Ασημακόπουλος, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2001.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση:
• «Οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Νέες Θεσμικές Ρυθμίσεις» Εκδόσεις Ασημακόπουλος, Μύτικας 1999.

Επιμέλεια Εκδόσεων:
• «Οδηγός διάγνωσης υποστηρικτικών λειτουργιών Δήμων Ν. Αιτωλοακαρνανίας» – Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτωλοακαρνανίας, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2000.
• «Πρακτικά ετήσιου τακτικού συνεδρίου Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτ/νίας», Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2007.
• «Οι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας», Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτ/νίας, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2009.
• «Πρακτικά ετήσιου τακτικού συνεδρίου Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτ/νίας», Βλοχός Δήμου Θεστιέων 2010.
• «Οι Νέοι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας – Πρόγραμμα Καλλικράτης», Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτ/νίας, Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 2010.

Είναι παντρεμένος με την Λαμπρινή Τριποτσέρη του Γεωργίου και έχουν μια κόρη, την Ασπασία Παπαδοπούλου.