aggelopoulou efi Αγγελοπούλου Ευσταθία (Έφη) του Νικολάου: Γεννήθηκε το 1959 στο Νεοχώρι Οινιαδών Αιτ/νίας. Το 1976 τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στην Καλλιθέα Αθήνας. Εργάστηκε στο Πολυκαταστήμα «Λαμπρόπουλος» στην Αθήνα στο Τμήμα πωλήσεων. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Μεσολόγγι όπου εργάστηκε για 3 χρόνια στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. στο τμήμα Ελέγχου των προϊόντων της εταιρείας. Από το 1982 δραστηριοποιείται ως έμπορος υπόδησης-ένδυσης. Μέλος του Συλλόγου Φίλοι της Λιμνοθάλασσας και μέλος του ΕμποριοΒιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Έχει δύο κόρες, την Μαρία και Ευτυχία Περπερίδη (από πρώτο γάμο) και είναι έγγαμη.
spyros antonopoulos 1

Σπύρος Αντωνόπουλος του Αντωνίου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ με τίτλο στην Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ασχολήθηκε με το Marketing και την Διαφήμιση ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνος στην αλυσίδα καταστημάτων γυναικείων υποδημάτων Rollini. Το 2003 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου εργάζεται στο ξενοδοχείο LIBERTY. Συμμετέχει σε συνδικαλιστικές δράσεις και σε οποιασδήποτε μορφής δράσεις αλληλεγγύης. Από το 2007 είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου. Παράλληλα είναι Ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και μέλος της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου. Είναι παντρεμένος με την Ευτυχία Αντωνοπούλου-Χαϊντούτη.

apostolakos Γιώργος Αποστολάκος- Διπλωματούχος ξεναγός: Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Αποφοίτησε το 1994 από το 3o Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου, ενώ το 1997 αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών Μεσολογγίου. Από το 1995 είναι βασικό μέλος και σολίστ της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ τα έτη 2005 και 2006 είχε αναλάβει καθήκοντα βοηθού Μαέστρου και προετοίμασε τη χορωδία για τους Παγκόσμιους Αγώνες Χορωδιακού Τραγουδιού, όπου και βραβεύτηκε στην κατηγορία «a cappella», με αργυρό μετάλλιο. Το 2005 αρίστευσε μετά διακρίσεως στις πτυχιακές εξετάσεις «Σύγχρονου Τραγουδιού» στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Το 2006 συνεργάστηκε με το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ως πρωταγωνιστής, στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη». Εργάστηκε ως ξεναγός του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου βάσει προγράμματος εργασίας διάρκειας δεκαοκτώ μηνών καθώς και ως δάσκαλος φωνητικής – σύγχρονου τραγουδιού στο Λύδιο Ωδείο Μεσολογγίου. Είναι ο πρώτος  διπλωματούχος ξεναγός που δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, δέκα χρόνια πριν. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Εμμανουήλ και έχουν δύο παιδιά.
apostolatos

Διονύσιος Αποστολάτος: Γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όμως από το 2000 είναι κάτοικος Γουριάς, τόπος καταγωγής της μητέρας του, το γένος Καπώνη. Σπούδασε λογιστικά στο ΤΕΙ Κοζάνης καθώς και ηλεκτρονικός σε κρατική σχολή των Αθηνών. Πέρασε από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με πιο σημαντικούς από χρονική άποψη: πωλητής σε είδη χρωματοπωλείου κι από το 2002 έως σήμερα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου.Εραστής της ενασχόλησης με τα κοινά, συμμετείχε στον περιβαλλοντολογικό σύλλογο »Αχελλωίς» του Νεοχωρίου, στον πολιτιστικό σύλλογο Γουριάς, στο συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Εθνικού Γουριάς, καθώς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου. Παντρεμένος με τρια παιδιά, που μαθητεύουν στο γυμνάσιο Γουριάς και στο λύκειο Νεοχωρίου.

ValviFlorendia Φλωρεντία (Πέπα)  Βάλβη του Νικολάου – Συνταξιοδοτηθείσα Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών: Γεννήθηκε το 1946 στο Μεσολόγγι. Τελείωσε το  Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακή έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Πίζας στην Ιταλία. Από το 1974 έως το 2013 ήταν μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενταγμένη από τη μεταπολίτευση στο ΚΚΕ εσωτ., συνέχισε την συνδικαλιστική της δράση στο Σύλλογο Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και την πολιτική της, μέχρι σήμερα, στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένη  και μητέρα δύο παιδιών.
Irini Voutsina Ειρήνη Βουτσινά – Συνταξιούχος: Γεννήθηκε στο Αιτωλικό πριν από 69 χρόνια. Τελείωσε το γυμνάσιο το 1965 και στην συνέχεια ενεργοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας αρχικά στο Αιτωλικό και στη συνέχεια στην Αθήνα στον τομέα της εστίασης. Από το 2007 ως σήμερα ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου ως συνταξιούχος πλέον ενεργοποιείται στα κοινά της πόλης και δη στον τομέα των ΑΜΕΑ με στόχο να δημιουργηθεί στην πόλη ένας φορέας που να ασχολείται μονάχα με αυτό το αντικείμενο. Ειναι μητέρα τριών παιδιών, γιαγιά πέντε εγγονών και έχει μια δισεγγονή.
Gavrilopoulos Γαβριλόπουλος Κωνσταντίνος του Σωτηρίου – Αγρότης: Γεννήθηκε το 1951 στο Νεοχώρι όπου μεγάλωσε και ενεργοποιήθηκε αργότερα ως αγρότης. Από το 1990 είναι ενεργός στην πολιτική ζωή της χώρας.
georgoulopoulos Κωνσταντίνος Γεωργουλόπουλος του Φωτίου: Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1958. Από το 1975 ζει στην Αθήνα αλλά επισκέπτεται ανελλιπώς το Μεσολόγγι. Σπούδασε Μαθηματικός και Αναλυτής  Συστημάτων  ΗΥ. Εργάστηκε ως Προγραμματιστής ΗΥ, καθηγητής Πληροφορικής και  Επιχειρησιακής Έρευνας σε ΙΕΚ και Κολέγια και καθηγητής Μαθηματικών σε Φροντιστήρια. Τώρα εργάζεται ως Καθηγητής Πληροφορικής και Μαθηματικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μετέχει στο Εκπαιδευτικό Κίνημα: Μέλος  του  ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ  Ανατ. Αττικής. Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Gourgari Μαρία Γούργαρη, Αγρότισσα-Αγγειοπλάστης: Γεννήθηκε και κατοικεί στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Έχει σπουδάσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και έχει παρακολουθήσει τέσσερα χρόνια μαθήματα κεραμικής τέχνης, με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά έως και σήμερα. Έχοντας ένα εξοπλισμένο εργαστήριο προσπαθεί μέσα από εκθέσεις σε σχολεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους να δημιουργεί ερεθίσματα για αυτή την πανάρχαια τέχνη στους ενδιαφερόμενους.

Πιστεύει στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας που δεν αποσκοπεί σε συμφέροντα. Είναι δρυτικό μέλος δύο συλλόγων και πρόεδρος του συλλόγου πολιτισμού «Αχελωίς Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού και της Φύσης». Επίσης, είναι ενεργό μέλος στο σύλλογο εθελοντών Π.Ρ.Ο.Τ.Ε.Κ.Τ.Α και στον ορειβατικό σύλλογο Μεσολογγίου «Η Βαράσοβα». Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

ΔΑΣΚΑΛΗΣ Νίκος Δασκαλής- Ιδιωτικός υπάλληλος/Φιλόλογος:  Γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1987. Είναι κάτοικος Μεσολογγίου από το 1994. Σπούδασε στα Ιωάννινα στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.  Από το 2011 ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι και ενεργοποιείται ως ιδιωτικός υπαλληλος.
ΔΕΦΕΡΑΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Δεφεράνος Μάριος. Γεννήθηκα τις 5/1/75 στο Μεσολόγγι. Τελείωσα το ΤΕΛ Μεσολογγίου (Οικονομίας κ Διοίκησης) το 1992. Το 1993 κατατάχτηκα στον Ελληνικό Στρατό ως Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης. Τα γεγονότα που με σημάδεψαν σε αυτή την πενταετία ήταν αρχικά τα επεισόδια των Ημίων το 96′, κ έπειτα η αναγκαστική συμμετοχή μου στο τάγμα ΕΛ.Δ.ΑΛ. (Ελληνική Δύναμη Αλβανίας) τέλη του 97′. Όταν συμπλήρωσα τα 5 χρόνια που υποχρεωνόμουν από τη σύμβαση που είχα υπογράψει υπέβαλα αμέσως την παραίτησή μου παρ’όλη την πίεση που δεχόμουν από ανώτερους ως τότε συναδέλφους κ ακόμα την οικογένειά μου να παραμείνω( ως μια “εξασφαλισμένη” επαγγελματική αποκατάσταση ). Ο λόγος όμως για τον οποίο είχα αποφασίσει να κάνω ότι έκανα ήταν απλός η τάση φυγής που είχα από μικρός να ζήσω κ κάπου αλλού μόνος κ οικονομικά ανεξάρτητος . Στην ηλικία των 18 χρονών στο Μεσολόγγι δεν είχα κ τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Έτσι ο στρατός μου φάνηκε η καλύτερη λύση. Κ ήταν. Μετά την παραίτησή μου επέστρεψα στο Μεσολόγγι με την τότε σύζυγο μου κ σε διάστημα μερικών μηνών ξεκίνησα να εργάζομαι ως υπάλληλος στην επιχείρηση του ,πλέον καλού μου φίλου,Μιχάλη Χαντζή. Δυστυχώς ένα ατύχημα (με αποτέλεσμα την δισκοπάθεια ) με ανάγκασε να παραιτηθώ κ από αυτή τη δουλειά μετά από 7 περίπου χρόνια άριστης συνεργασίας . Από τότε παρέμεινα στο χώρο της διακόσμησης κ των τοποθετήσεων μοκετών , ταπετσαριών τοίχου, κουρτινόξυλων κλπ. συνεργαζόμενος με όλα σχεδόν τα παρεμφερή καταστήματα της πόλης του Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, κ Αγρινίου. Αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση ώστε να συμμετέχω για πρώτη φορά κατ’αυτόν τον τρόπο στα κοινά της πόλης μου ήταν μια “κρίση συνείδησης” που βίωσα εδώ κ 4 χρόνια περίπου σε συνδυασμό την πρόσκληση που δέχθηκα από τον κ. Πάνο Παπαδόπουλο ώστε να κατέβω ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Η Κοινωνία Μπροστά”. Αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για αρκετά θέματα του έκανα γνωστές τις θέσεις μου όσων αφορά τον πολιτισμό κ την παιδεία που έχει ανάγκη ο τόπος κ πως αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τρόπο που μαθαίνουμε τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται στα ζώα. Ακόμα του εξέφρασα τις ιδέες μου για την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη που μπορεί να αποκτήσει ο Δήμος Μεσολογγίου.
drosopoulou gewrgia Δροσοπουλου Γεωργια (Γωγω χηρα Καρβελη) του Αναστασιου – συνταξιούχος κομμώτρια: Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Στην συνέχεια, δόθηκε στην τέχνη της κομμωτικής και πήρε πτυχίο της σχολής KAMMER. Από τα 20 της χρόνια εγκαταστάθηκε και ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι έως και σήμερα. Εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας, στο Μεσολόγγι από το 1982 έως το 2007. Εργάστηκε και στις σχολές ΟΑΕΔ ως καθηγήτρια κομμωτικής (Τεχνικά Λύκεια).Παράλληλα ήταν πρόεδρος για 10 χρόνια στον σύλλογο κομμωτών στο Μεσολόγγι και Γ.Γ. του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν μέσα στους πέντε πρώτους που ξεκίνησαν και καθιέρωσαν το θεσμό του καρναβαλιού στο Μεσολόγγι και παίρνοντας μέρος για αρκετά χρόνια. Συμμετείχε σε πολλές καλλιτεχνικές οργανώσεις ως κομμώτρια. Χόμπι της είναι η ζωγραφική.Η οικογενειακή της κατάσταση είναι «μονογονική» μετά από χηρεία και διαζύγιο, έχοντας τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Παναγιώτη και τον Κώστα.
thomas theofilatos Θωμάς Θεοφιλάτος: Γεννήθηκε το 1955 στο Μεσολόγγι, όπου και ζει μόνιμα από του τέλους των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Αιτ/νίας με αντικείμενο το Δίκτυο Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης και ως Τεχ. Γεωπόνος είναι υπεύθυνος για την Μελισσοκομία του Νομού.Είναι μέλος του Δ.Σ του ΣΥΠΕΑ (Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αιτ/νίας). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Α΄ εκλεγμένου Δ.Σ του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ». Ως Μουσικός, για πάνω από 30 χρόνια συνεχίζει και σήμερα αυτή του την ενασχόληση.
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ Καβαλιέρης Παναγιώτης του Ηλία- Ιατρός Χειρουργός Ορθοπεδικός: Γεννήθηκε το 1956 στο Αιτωλικό. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε ειδικότητα στο Νοσοκομείο Ατυχημάτων  Κ.Α.Τ Κηφισιάς.  Από το 1991 είναι Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αγρινίου. Από το 1999 εργάζεται στο Ι.Κ.Α –ΕΤΑΜ Μεσολογγίου. Από το 2007 ως σήμερα ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι. Είναι παντρεμένος με την Γιάννα Καβαλιέρη-Μενεγιά και έχουν δυο παιδιά, την Ντορέττα και τον Ηλία.
kazakos Δημήτριος Καζάκος του Νικολάου – Αγρότης: Γεννήθηκε το 1968 στην Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας. Ασχολείται χρόνια με θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ από το 2006 κύριο αντικείμενό του είναι η Βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία. Ζει μόνιμα στην Σταμνά και είναι παντρεμένος με την Έφη Μαυρομμάτη. Έχουν έναν 11χρονο γιο, τον Νικόλα.
Kalakis Δημήτριος Πατρόκλου Καλάκης- Συνταξιούχος Οικοδόμος: Γεννήθηκε το 1943 στο Μεσολόγγι όπου και τελείωσε την Παλαμαϊκή Σχολή. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Από το 1976 είναι ενεργός στην πολιτική ζωή της χώρας.
Καρανίκας Κώστας Καρανίκας Κώστας του Χρήστου – Συνταξιούχος: Γεννήθηκε το 1947. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο και εργάστηκε επί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνος κίνησης μεταφορικών εταιρειών. Ζει στο Μεσολόγγι και είναι έγγαμος.
karapanagioti Καραπαναγιώτη Όλγα του Φωτίου – Ιδιοκτήτρια Ξένων Γλωσσών: Γεννήθηκε το 1954 στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας. Μεγάλωσε στο Αιτωλικό, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένη με τον Διονύση Καραπαναγιώτη, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Κάτοχος Proficiency of Regency από το 1974. Διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Αιτωλικό και στον Αστακό. Εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ίδρυση του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» και διατέλεσε πρώτη πρόεδρος αυτού.  Τα ενδιαφέροντά της είναι μουσική, ζωγραφική και ποίηση. Έχει συγγράψει πέντε ανέκδοτες ποιητικές συλλογές, με καλές κριτικές από τους: συγγραφέα κ. Ακακία Κορδώση, ποιητή κ. Τάκη Καρβέλη, ποιητή κ. Φωστιέρη και τον κριτικό λογοτεχνίας κ. Θ.Μ. Πολίτη.
kalokliros Καλόκληρος Γεώργιος του Παναγιώτη: Γεννήθηκε το 1950 στην Κατοχή – Μεσολογγίου. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη στην Ιταλία. Εργάζεται στο Φαρμακείο του με έδρα στην Κατοχή Μεσολογγίου. Έχει μια κόρη την Ελένη
kitsinelis Σπύρος Κιτσινέλης: Γεννήθηκε στο Αγρίνιο τον Αύγουστο του 1985. Μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Το 2006 αποφοίτησε απο τη σχολή “Le Monde” με ειδικότητα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef)”. Απο το 2006 μέχρι και σήμερα εργάζεται στον κλάδο της προσφοράς υπηρεσιών σίτισης ενώ το 2008 μετακόμισε πίσω στο Mεσολόγγι και συνεχίζει στη γενέτειρα του την κοινωνική και επαγγελματική του δραστηριότητα.Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και του Συλλόγου Νεολαίας Μεσολογγίου Αιτ/νίας (Συ.Νε.Μ.Α.). Ενεργό μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Δήμου Πατραίων.
 kokotos Δημήτρης Κοκοτός: 33 ετών, έχει φοιτήσει ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και στο ΙΕΚ Μεσολογγίου είναι συνεργάτης πολυεθνικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου και εταίρος σε εταιρία διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων και ειδικών κατασκευών με έδρα την Αθήνα. Διετέλεσε μέλος στο δημοτικό συμβούλιο νέων Δήμου Οινιάδων ενεργός πολίτης με συμμέτοχη σε όλες τις της πολιτιστικές ανάγκες του τόπου.
κομζιας Κομζιάς  Γεώργιος  του  Χρίστου – Εκπαιδευτικός  (δάσκαλος): Γεννήθηκε το 1959 στη Ροδαυγή Άρτας. Σπούδασε στην  Παιδαγωγική  Ακαδημία Αλεξανδρούπολης  και  στη  συνέχεια εργάστηκε  ως  δάσκαλος  στην  πρωτοβάθμια  εκπαίδευση  σε  διάφορα  σχολεία  της  χώρας  μας.  Από  το  1991  ως  σήμερα  ζει  μόνιμα  στο  Αιτωλικό  όπου  και  υπηρετεί  ως  Διευθυντής στο  2ο Δημ.  Σχολ. Νεοχωρίου. Επαναδραστηριοποίησε  το  1992  τον  Πολιτιστικό  &  Μορφωτικό Σύλλογο  ‘’ΤΟ  ΑΙΤΩΛΙΚΟ‘’, του  οπoίου  υπήρξε  Πρόεδρος  για  15  συνεχόμενα  έτη.  Υπήρξε  για  μια  δεκαετία  (1978-88)  συνεργάτης  του  Θεάτρου  Ελληνικών  Χορών ‘’Δορα  Στράτου‘’. Συγγραφικό έργο: Λαογραφικά • ‘’Το  Πανηγύρι  της  Αγι’ – Αγάθης‘’,  Αιτωλικό  1991, • ‘’Το  καγκελάρι. Χορευτικό  δρώμενο  από  της  Ροδαυγή  Άρτας‘’.  Αθήνα  2009, • ‘’Σαν  παραμύθια…  τα  παιχνίδια  της  αλάνας‘’,  Αιτωλικό   2011. Είναι  παντρεμένος  με  την  Καλλιόπη  Μπότα  και  έχουν  δύο  παιδιά:  Την  Αιμιλία  και  το  Χρίστο. Τομείς  στους  οποίους θα  μπορούσε  να  συνεισφέρει  σε  ένα αυτοδιοικητικό  σχήμα  είναι  σε  ότι  αφορούν  θέματα  Πολιτισμού  και  Εκπαίδευσης.
kotsalos Κότσαλος Χριστόφορος του Χρήστου και της Χαράς: Γεννήθηκε το 1975 στο Αιτωλικό, είναι παντρεμένος με την Μαρία Σακελλάρη και έχει δύο παιδιά τον Χρήστο και το Στέφανο. Σπούδασε στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας ,στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε δύο χρόνια στο τμήμα υποστήριξης και προώθησης φαρμάκων, της Ελληνικής εταιρείας φαρμάκων Χελλαφάρμ Α.Ε. Δραστηριοποιείται από το 2003 στον τομέα του πρασίνου (άνθη-φυτά, κηποτεχνία ,ανθοστολισμοί κτλ) ενώ το 2011 επεκτάθηκε και στον τομέα των εφαρμογών δημόσιας υγείας (απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες ,πιστοποιητικά)σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης ,κατοικίες και άλλους χώρους. Διαμένει μόνιμα στο Μεσολόγγι από το 2006 έως και σήμερα.
Spyros Koufos Σπύρος Κουφός, Γεωπόνος – Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΙΤ ΑΕ-ΟΤΑ: Γεννήθηκε το 1960 στο Νεοχώρι – Οινιάδων. Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε ως Γεωπόνος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης σε φυτώρια της περιοχής. Έχει εμπειρία σε πιστοποίηση ΑΣΟ- επιχειρήσεων  στα πρότυπα ποιότητας AGRO 2.1-AGRO 2.2 και EUREPGAP καθώς και στην οργάνωση Αγρ/κών Συν/σμών – θέματα πιστοποίησης, μεταποίησης – τυποποίησης, εμπορίας αγροτικών προϊόντων κ.λ.π. ως ελεύθερος επαγγελματίας  και μελετητής. Τον  Νοέμβρη του 2010 εξελέγη  Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π Μεσολογγίου εκπροσωπώντας την εκλογική περιφέρεια Οινιαδών. Το  2011 συνέβαλε στην «ένταξη» στο ΕΣΠΑ του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου (Πρόγραμμα παιδικών σταθμών ). Κύριος  εισηγητής  ρύθμισης ακτημόνων Νεωχωρίου-Κατοχής  το 2011 με σημαντικά έσοδα για τον Δήμο.  Ριζοσπαστικές προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο όπως «Αλλαγή χρήσης Σιδηροδρομικής γραμμής Κρυονέρι-Αγρίνιο και μετατροπής της σε σύγχρονο ποδηλατοδρόμο 65 χιλιομ.», Έργα ανάδειξης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού με παραθαλάσσιο δρόμο Μπούζα-Αγ.Τριάδα-Παλιούρι-Λούρος-Παλιοποταμος-Δέλτα Αχελώου. Είναι έγγαμος με τρία τέκνα
kritas aristotelis Κρήτας Αριστοτέλης του Πέτρου: Γεννήθηκε το 1970. Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος, απόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής (ΤΕΙ Ηπείρου) και έχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του KINGSTON. Είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ. Αγρινίου-Ε.Α.Σ. Μεσολογγίου- Ε.Α.Σ. Βόνιτσας), επιστημονικός συνεργάτης στην φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS HELLAS και Υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης και Ποιοτικού Ελέγχου στο Συνεταιρισμό Σπαραγγιού και Λοιπών Λαχανικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας  “ΑΧΕΛΩΟΣ ”. Ζει στη Γουριά Μεσολογγίου και είναι έγγαμος με τέσσερα παιδιά.
kytagia athanasia Κυτάγια Αθανασία του Παύλου – Ιδ. Υπάλληλος: Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984 και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι. Σπούδασε Νοσηλευτική στη Σχολή Αγρινίου και δούλεψε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για τρία χρόνια και για ένα χρόνο στο Νοσοκομείο Γεννηματά. Από το 2007 μένει στο Ευηνοχώρι και ενεργοποιείται στομ ιδιωιτικό τομέα.  Είναι μέλος του Αιμοδοτικού συλλόγου Πατρών.
ΛΑΜΑΡΗΣ Παντελής Λάμαρης του Αντωνίου – Οικοδόμος: Γεννήθηκε το 1962 στην ορεινή Ναυπακτία και μετοίκισε με την οικογένεια του στο Αιτωλικό. Εργάστηκε από μικρή ηλικία. Στα 20 του χρόνια έκανε το δικό του συνεργείο με τοποθετήσεις μαρμάρων και πλακιδίων. Ήταν ενεργό μέλος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νεό-ανεγερμένου τότε 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού, όπως και στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Καρέτσου και έχει τρία παιδιά.
φωτογραφία (11) Σνεζάνα Λιάπη: Γεννήθηκε το 1974 στη Ρίγα της Λετονίας. Μεγάλωσε στη Βουλγαρία και από το 2002 κατοικεί μόνιμα στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου «ΣΒ. ΚΛΙΜΕΝΤ ΟΧΡΙΔΣΚΙ» της Βουλγαρίας με ειδικότητα στη Ρώσικη Φιλολογία. Το 2008 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου. Μιλάει 3 γλώσσες (Ελληνικά, Ρώσικα, Βουλγάρικα) και εργάζεται ως καθηγήτρια Ρώσικης και Βουλγάρικης γλώσσας και ως μεταφράστρια, συνεργαζόμενη με πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι επίσημη διερμηνέας – μεταφράστρια Ρώσικης και Βουλγάρικης γλώσσας στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και εθελόντρια διερμηνέας – μεταφράστρια στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου. Είναι μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μεσολογγίου. Είναι παντρεμένη με τον Λάμπρο Λιάπη και έχουν 2 παιδιά, το Νάσο και την Ίριδα.
matsigka Ματσίγκα Αναστασία του Ευσταθίου – Καθηγήτρια Φυσικός (ΑΠΘ) : Γεννήθηκε το 1974 στην Κατοχή Οινιαδών. Σπούδασε στη σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Φυσικής. Από το 1998 έως και σήμερα   εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα  σαν καθηγήτρια Φυσικός στην Κατοχή, στο Νεοχώρι, στη Γουριά, καθώς επίσης και  σε σχολεία στο Νεοχώρι, Μεσολόγγι, Αγρίνιο,  με διάφορα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Από το 2008 έως σήμερα ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όμως συνεχίζει να εργάζεται σαν καθηγήτρια στην Κατοχή αλλά και στο Μεσολόγγι. Είναι παντρεμένη με τον Πίτσικο Κωνσταντίνο και έχουν ένα γιο τον Παναγιώτη – Μάριο.
Mpakogianni katerina Μπακογιάννη Αικατερίνη του Ιωάννη-Βιβλιοθηκονομία και Συστημάτων Πληροφόρησης: Γεννήθηκε το 1990. Είναι μόνιμη κάτοικος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Σπουδάζει Βιβλιοθηκονομία και Συστήματα Πληροφόρησης, σχολή Διοίκησης Οικονομίας στην Αθήνα, από το 2010 μέχρι σήμερα και παράλληλα ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών καθώς  και Η/Υ. Στον ελεύθερο χρόνο της,  ασχολείται  με τους παραδοσιακούς χορούς και  επεξεργασία φωτογραφιών. Της αρέσει να ασχολείται με τα κοινά γιατί πιστεύει ότι  στον χώρο που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε πάντα για το καλύτερο.
lena mparla Λένα Μπάρλα – Λύρου :  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Εργάστηκε στον ΟΤΕ Πατρών ενώ από το 1990 εργαζόταν  στο κατάστημα του ΟΤΕ Μεσολογγίου. Δραστηριοποιήθηκε στα πολιτιστικά όπου και διετέλεσε Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΤΕ. Πιστεύει ότι ο πολιτισμός για το Μεσολόγγι  αποτελεί σημείο αναφοράς και τάσσεται υπέρ στοχευμένων σχεδιασμών και στρατηγικών για την ενίσχυση  μιας πολιτικής ανάπτυξης του τουρισμού στην πόλη.  Είναι έγγαμη και έχει δύο κόρες.
mpotas ioannis Μπότας Ιωάννης του Παναγιώτη – Ψαράς: Γεννήθηκε το 1967 στο Αιτωλικό. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο του Αιτωλικού. Εργάστηκε στο Αιτωλικό από το 1987 στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 1999. Από το 2000 έως το 2005 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων συμμετέχοντας σε λαϊκές αγορές από το 2005 έως και το 2010. Έκτοτε ζει μόνιμα στο Αιτωλικό και δραστηριοποιείται ως ψαράς. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους. Είναι μέλος στο Σωματείο Ελευθέρων Αλιέων.
eleutheria xystra

Ξύστρα Ελευθερία του Ευαγγέλου – Εκπαιδευτικός: Υποψήφια για το Κοινοτικό Διαμέρισμα της Κατοχής Μεσολογγίου. Γεννήθηκε το 1988 στην Κατοχή Μεσολογγίου, όπου και διαμένει. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Νεοχωρίου το 2006. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από που και αποφοίτησε το 2010 με βαθμό » Άριστα». Έκτοτε εργάζεται συνεχώς ως αναπληρώτρια δασκάλα. Σε όλη τη διάρκεια της μαθητικής και φοιτητικής εκπαίδευσης διακρινόταν κάθε χρόνο με υποτροφία. Διαθέτει οράματα για το χωριό για τα οποία θα εργαστεί με ζήλο.

piera mogia Πιέρρα Μόγια: Γεννήθηκε το 1964 στο Μεσολόγγι και έχει έναν γιο τον Χρήστο. Ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι. Είναι δημόσιος υπάλληλος . Δουλεύει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο τμήμα Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης στο Μεσολόγγι.
marieta Μπαλτά Μαριέττα του Δημητρίου- Υπάλληλος ΕΛΤΑ: Γεννήθηκε το 1960 στις Παπαδάτες, Επαρχία Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο πατέρας της αριστερός, μη δογματικός, αλτρουϊστής γιατρός. Έχει δύο κόρες, η μία δικαστής και η δεύτερη ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι υπάλληλος στα ΕΛΤΑ Μεσολογγίου. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Ξένο.
Bonareva Βικτώρια Μπονάρεβα: Γεννήθηκε το 1980 στον Καύκασο και το 1999 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Ι.Π. Μεσολογγίου το 2003. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών: «Ιστορική έρευνα, διδακτική και νέες τεχνολογίες» του Ιόνιου Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή με έμφαση στην νοηματική, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ Πατρών και την παρούσα περίοδο σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Σλαβικών σπουδών. Μιλάει τέσσερις γλώσσες περιλαμβανομένου της Ρώσικη και της Ελληνικής Νοηματικής.Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση συμμετέχοντας ενεργά σε κινήματα αλληλεγγύης. Ασχολήθηκε έντονα με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, είναι συνδημιουργός μαζί με τον Μιχάλη Δημητρίου του αθλητικού portal aitosports.gr και υπήρξε μέλος της Διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Μεσολογγίου. Είναι εταίρος σε εταιρία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου με έδρα το Αγρίνιο και εργάζεται στο κατάστημα e-shop.gr στο Μεσολόγγι. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς στο ΙΕΚ Μεσολογγίου.
Μαρουλης Ηλίας Μαρούλης: Γεννήθηκε το 1983. Είναι απόφοιτος ΤΕΕ Ηλεκτρολογικού Τομέα με ειδικότητα ¨Εγκαταστάσεων κτιρίων και βιομηχανικών χώρων. Από το 2002 εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεσολογγίου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται και στον τομέα παροχής υπηρεσιών φύλαξης ιδιωτικών & δημοσίων χώρων (port security i.s.p.s.code).
Ξύστρας Χρήστος Ξύστρας Χρήστος του Δημητρίου: Γεννήθηκε το 1964 στην Κατοχή Μεσολογγίου όπου και διαμένει. Παντρεμένος με την Αθηνά Μαρου με την οποία έχει αποκτήσει 3 γιούς. Εργολάβος ιδιωτικών έργων με 25 χρόνια ενεργή δράση, καθώς και συμμετοχή επί σειρά ετών στο σωματείο οικοδομών. Ευυπόληπτος πολίτης, πολλά υποσχόμενος για την αναβάθμιση και ευημερία του τόπου.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παρασκευά-Γριπιώτη Ευδοξία του Παναγιώτη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιτωλικό το 1967. Εργάζεται στο τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου μας. Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα  Γριπιώτη και μένουν στο Μεσολόγγι. Έχουν ένα γιο τον Μιχάλη Γριπιώτη.
paliatsas Χαράλαμπος Παλιάτσας του Νικολάου – Έμπορος: Γεννήθηκε στα Ρέτσινα Μεσολογγίου το 1961. Από το 1989 έως σήμερα διατηρεί εμπορικό κατάστημα στο Μεσολόγγι. Είναι παντρεμμένος με την Παναγιώτα Ντρέλια και έχουν μαζί τρία παιδιά.
Χάρης Πολονύφης 200 Χάρης Πολονύφης: Γεννήθηκε το 1969 στο Ευηνοχώρι, διαμένει στο Μεσολόγγι, είναι παντρεμένος με την Βάσω Μυλωνά , έχει δύο παιδιά την Ειρήνη και την Ιωάννα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και έχει ειδικευτεί στην Πληροφορική στην Μαθηματική εταιρία και στη ένωση Φυσικών. Εργάστηκε ως ωρομίσθιος πληροφορικής στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου στο τμήμα Πληροφορικής και στον ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, ως ωρομίσθιος οικονομικών Μαθηματικών στο τμήμα Λογιστικής Μεσολογγίου και στο Ι.Ε.Κ Μεσολογγίου, ως ωρομίσθιος Μαθηματικών
στα σχολεία: 10 Λύκειο Αγρινίου-Νεοχωρίου-Ευηνοχωρίου, ως πωλητής ασφαλιστικών και χρηματοκοοικονομικών προιόντων της ALICO EUROBANK-KOSMOS SOGEN-MIDLAND-ALPHA TRUST, και ως διδάσκων Μαθηματικός σε ιδιόκτητο φροντιστήριο για 21 χρόνια.
kostas raptis Ράπτης Κώστας του Σωτηρίου: Γεννήθηκε και κατοίκει στο Νεοχώρι Μεσολογγίου όπου και ζει μόνιμα. Είναι παντρεμένος  και έχει δύο παιδιά. Εργάζετε από το 2008 εώς  και σήμερα σαν  Χειριστής Βαρέων και Ανυψωτικών Μηχανημάτων στην εταιρεία ΑΚΑΡΠΟΡΤ  στο Πλατυγιάλη του  Αστακού.  Έιναι ενεργό μέλος στο σωματείο εργαζομένων και Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου
z Παντελής Σκαρμούτσος: Γεννήθηκε το 1951 στο Μεσολόγγι, είναι παντρεμένος με την Τζίνα Τράπαλη και έχει δύο παιδιά τον Πέτρο και την Μαρία. Σπούδασε Οικονομικά και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent, England. Έχει ειδικευτεί και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Οικονομικής ανάπτυξης αναπτυσσόμενων περιοχών, Διαχείρισης οικονομικών κρίσεων και Τραπεζικής οικονομίας. Εργάστηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό: ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του κατασκευαστικού ομίλου ΑΕΓΕΚ, ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε ξένες πολυεθνικές Τράπεζες (ABN-AMRO Bank, ARAB-HELLENIC Bank) και ως οικονομολόγος στη βιομηχανία φαρμάκων και ετοίμων ενδυμάτων.Διαμένει από το 2011 μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου και δραστηριοποιείται ως Πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου Μεσολογγίου, ως μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου (ΔΟΜΑΚ), ως μέλος της κίνησης αλληλεγγύης των πολιτών Μεσολογγίου, και ως μέλος της κινηματογραφικής και της φωτογραφικής λέσχης Μεσολογγίου.
skondra Σκόνδρα Ιωάννα του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ-Φοιτήτρια Βιοιατρικης τεχνολόγιας: Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1994. Έζησε και μεγάλωσε στο Αιτωλικό μέχρι την ολοκλήρωση των μαθητικών της χρόνων και απο το 2012 σπουδάζει στο τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, γεγονός που δεν την εμποδίζει  να επισκέπτεται αρκέτα συχνά το Αιτωλικό που τόσο πολύ αγαπά .
nikos stelios Νίκος Χ. Στέλιος: Γεννήθηκε το 1957 στην Πεντάλοφο Μεσολογγίου. Τελείωσε το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο στο Νεοχώρι και αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία έγινε αγρότης στην περιοχή της Πενταλόφου. Υπηρέτησε από το 1983 έως το 1987 ως Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Πενταλόφου και έπειτα για τρεις συνεχόμενες τετραετίες μέχρι το 1998 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου.Παράλληλα ασχολούνταν με το συνεταιριστικό και αγροτικό κίνημα της περιοχής και ενεργοποιήθηκε και στον πολιτιστικό τομέα.Το 1998 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπίσσα και το 2009 υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Χατζηλάμπρου.
tzotas Τζότας Βάγιας του Χρήστου: Γεννήθηκε το 1974 στο Νεοχώρι Οινιαδών και ασχολείται με τις αγροτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Διατέλεσε σύμβουλος στον αγροτικό συνεταιρισμό Σ.Ε.ΚΕ Νεοχωρίου για το χρονικό διάστημα 2000 έως 2004. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση των αγροτών για την ανάληψη δράσεων στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας. Αποζητά την ενεργό δράση και συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τριανταφύλλου Κουτζαμάνη Αγγελική: Γεννήθηκε το 1973 στα Σιταράλωνα Τριχωνίδος. Μεγάλωσε στο Αγρίνιο από πολύτεκνη, αγροτική οικογένεια και σπούδασε βρεφοκόμος-παιδοκόμος στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Παρακολούθησε ως τακτικός το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, ΛΑΕΚ,του ΟΑΕΔ στο τμήμα πληροφορικής. Στη συνέχεια τελείωσε επιτυχώς computer applications word & excel. Παρακολούθησε μαθήματα Αγγλικών και Ιταλικών,τα οποία και γνωρίζει αρκετά καλά. Εργάστηκε στο Αγρίνιο επί σειρά ετών, σε διαφόρους τομείς του ιδιωτικού τομέα. Πλέον διαμένει εδώ και δυο χρόνια στην Κατοχή Οινιαδών, είναι σύζηγος του Κουτζαμάνη Ιωάννη και μητέρα δύο παιδιών.
τσαλαφουτας Τσαλαφούτας Ιωάννης του Γεωργίου – Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων: Γεννημένος το 1982 & μόνιμος κάτοικος Μεσολογγίου εργάζεται από το 2009 στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Αποφοίτησε από το τμήμα Τηλεπικοινωνιών της πολυτεχνικής σχολής Καταλονίας (Universidad Politecnica de Catalunya), ενώ αυτή την περίοδο παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων». Είναι πρόεδρος της φωτογραφικής λέσχης Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ) και μέλος πολλών εθελοντικών ομάδων της πόλης.
tsatsos Τσάτσος Γεώργιος του Παναγιώτη – Ζωγράφος , Εκπαιδευτικός: Γεννήθηκε το 1959 στο Μεσολόγγι. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο τμήμα ζωγραφικής και στην συνέχεια συμμετέχοντας επιτυχώς στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διορίστηκε καθηγητής καλλιτεχνικών στην μέση εκπαίδευση. Εργάστηκε στο Αγρίνιο, την Αθηνά και τα τελευταία έξι χρόνια σε γυμνάσιο της Σαντορίνης. Είναι μέλος της ΕΛΜΕ Β΄ Κυκλάδων. Είναι άγαμος.
tsirwnis Τσιρώνης Δημήτριος του Σπυρίδωνος – Αγρότης: Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1955 και είναι μόνιμος κάτοικος Νεοχωρίου. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολείται με την αγροτική παραγωγή. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
Fakiolas Dim biogr_0279
Φακιολάς Δημήτρης του Γεωργίου- Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α.- Μεταπτυχιακός Διπλωματούχος Σχολής Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΘΑ): 1957- 1980 Γεννήθηκα  και μεγάλωσα στο Μεσολόγγι. Αποφοίτησα απο την Παλαμαϊκή Σχολή και αφού ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία κατατάχτηκα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Είμαι Πτυχιούχος της Σχολής Ανθυποπυραγών (ΑΕΙ). Σπούδασα Νομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως αριστούχος της Σχολής Ανθυποπυραγών. 1990-1992/ ως Υπασπιστής Δ/ντή Αρχηγείου Π.Σ. συμμετείχα στην τριμελή επιτροπή εισήγησης, εκπόνησης και κατάρτισης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νομικού πλαισίου για τους Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς  και γενικότερα θέματα εθελοντισμού. 1998/ Με την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Π.Σ. συμμετείχα στα περισσότερα δύσκολα συμβάντα ως επικεφαλής της ΕΜΑΚ (Αττική, Χίος, Κορινθία, Ηλεία, Εύβοια κλπ)  2000-2001/ Διοικητής Π.Σ. Αεροδρομίου  Ελληνικού κατά την  ιδιαίτερα σημαντική περίοδο  μεταφοράς του στο νέο Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα. 2002 – 2004 /ως Διοικητής Π.Υ. Ν.Μάκρης: – σε συνεργασία με τον δήμο Ν. Μάκρης οργάνωσα πρόγραμμα ανταλλαγής εθελοντών -πυροσβεστών με άλλα κράτη μέλη Ε.Ε. για τρείς θερινές περιόδους και στέγαση αυτών στον χώρο ευθύνηςτης Π.Υ.  Ν. Μάκρης. – πραγματοποίησα όλες τις προβλεπόμενες  διαδικασίες πιστοποίησης με ΙS0 της Π.Υ.  Ν. Μάκρης ( πρώτης και μοναδικής Πανελλαδικά). – κατά τη διάρκεια των 0λυμπιακών Αγώνων του 2004 διετέλεσα Υπεύθυνος Ασφαλείας  0λυμπιακών Εγκαταστάσεων Αν. Αττικής ως εκπρόσωπος του Π. Σ. 2005-2006/ ως Προϊστάμενος Πυρασφαλείας Αθηνών έθεσα το νομικό πλαίσιο και υλοποίησα αποκέντρωση και διάσπαση του ενός  σε 5 περιφερειακά γραφεία και ίδρυσα  τα Γραφεία Ενημέρωσης Πολιτών στο διαδίκτυο ( Πειραιώς 31). 2007- 2008 /Διοικητής – Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής  και Δυτικής Ελλάδας. 2008/  ως Διοικητής Διοίκησης Αθηνών διετέλεσα Υπεύθυνος Ασφαλείας διοργάνωσης 0λυμπιακής Επιτροπής Αθανάτων  Sportaccord / The international sports convention Athens 2008 ως εκπρόσωπος του Π.Σ. 2009/ Αποστρατεύτηκα αυτεπάγγελτα για άγνωστους λόγους και στην  συνέχεια προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και δικαιώθηκα ομόφωνα και αναμένω την υλοποίηση της τελεσίδικης απόφασης του Σ.Τ.Ε..  Κατά την σταδιοδρομία μου: – Παρασημοφορήθηκα  με όλα τα μετάλλια των Αξιωματικών. -Όλες οι αξιολογήσεις μου ήταν απο Λίαν Καλός μέχρι Εξαίρετος.  – ­Αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του Υποστρατήγου με λευκό ποινικό και πειθαρχικό μητρώο. 2009/Από τον Μάιο του 2009 ζω  μόνιμα στο Μεσολόγγι μαζί με την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένος και έχω  τρία παιδιά. 2014/ Για πρώτη φορά αποφασίζω να θέσω  υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος και να συμμετέχω ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας συμβάλλοντας με  τις γνώσεις μου, την εμπειρία, την μαχητικότητα, την υπευθυνότητα,  την αμερόληπτη και αδιαμφισβήτητη εντιμότητα, στοιχεία  με τα οποία υπηρέτησα την πατρίδα μου επί  30 χρόνια.
tsirwnis Φωλιάς Δημήτριος (Τάκης) του Ευαγγέλου – Καθηγητής μουσικής: Γεννήθηκε το 1981 στο Μεσολόγγι και είναι γιος του Βαγγέλη και της Χαράς Φωλιά. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής στο Ωδείο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (ΑΤΕΙ Ηπείρου). Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή, στην ελληνική νοηματική γλώσσα και τη μέθοδο Βraille (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου). Υπήρξε υπεύθυνος για την εκμάθηση παραδοσιακών μουσικών οργάνων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης σε επιμορφωτικά προγράμματα της Ν.Ε.Λ.Ε Αιτ/νίας. Δραστηριοποιείται σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση, συμμετέχοντας σε διάφορα κινήματα αλληλεγγύης. Διατελεί πρόεδρος του Συλλόγου «οι φίλοι της μουσικής «Δ.Σολωμός»». Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι.
xatzis mixalis Χατζής Μιχάλης – Χημικός Πανεπ. Θεσ/κης ( Α.Π.Θ. ) – Μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων ( MbO ΕΕΔΕ ) – Eπιχειρηματίας: Κάποιοι από εσάς με γνώρισαν μέσα από την επαγγελματική μου απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα , σαν καθηγητή Χημείας. Κάποιοι άλλοι, αρκετά περισσότεροι, σαν Χημικό – επιστημονικό και εργαστηριακό συνεργάτη, για περισσότερα από 10 χρόνια, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, στο τμήμα  Ιχθυοκομίας–Αλιείας. Λιγότεροι, θα με θυμούνται από την δραστήρια συμμετοχή μου στις πρώτες και υπό δύσκολες συνθήκες ,επιτυχημένες προσπάθειες λειτουργίας της κινηματογραφικής λέσχης Μεσολογγίου. Κάποιοι άλλοι από την δραστήρια συμμετοχή μου σαν μέλος της διοίκησης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου. Σίγουρα, οι περισσότεροι θα με αναγνωρίζουν από την, σχεδόν εδώ και 20 χρόνια ενασχόληση μου με την ανάπτυξη μιας τοπικής εμπορικής επιχείρησης. Αρκετοί συνάδελφοί μου θα με έχουν συγκρατήσει στην μνήμη τους από την δραστήρια και συνεπή συμμετοχή μου, στον εμπορικό μας σύλλογο, είτε σαν απλό μέλος, είτε σαν επί χρόνια μέλος της διοίκησης αυτού, στην προσπάθεια, υπεράσπισης των κεκτημένων μας, διεκδίκησης και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του κλάδου μας, αλλά και της πόλης. Τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης πολλοί συμπολίτες μου με συνάντησαν και με συναντούν, καθημερινά, σε κάθε δράση αντίστασης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης, είτε αφορά στα ζωτικά συμφέροντα της πόλης, είτε στα ιδιαίτερα επαγγελματικά προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών και εμπόρων , είτε στην υπεράσπιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των συμπολιτών μας, από τις συνέπειες μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, που αγγίζει όλο και περισσότερους. Η αγάπη για την πόλη μου ήταν η δύναμη που με οδήγησε, μετά τις πανεπιστημιακές μου σπουδές , πίσω σε αυτή. Ήταν αυτή, που με οδήγησε στην απόφαση να φτιάξω εδώ την ζωή μου, την οικογένειά μου, τα δύο μου παιδιά … να επενδύσω τα πάντα σε αυτή …
 
Χαρμαντζής Χαρμαντζής Επαμεινώνδας του Ιωάννη: Γεννήθηκε το 1957 στους Σταύλους Ευρυτανίας. Είναι αγρότης και μένει στο Κεφαλόβρυσο. Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Μπαρούχου και έχει μία κόρη την Δήμητρα.  Θέλει να προσφέρει τις ιδέες τους στην αναδιαμόρφωση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.
xatzistylianos Χατζηστυλιανός Παντελεήμων: Γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο. Μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε στο Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Εργάστηκε για πέντε μήνες στο πρόγραμμα Κοινοφελούς Εργασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Αυτή την περιόδο ζει και ενεργοποιείται στο Μεσολόγγι